неделя, 2 декември 2012 г.

Прогноза за времето през месец Януари 2013

Времето през Януари 2013

След приятно топлият месец декември, прогнозата за времето през месец Януари 2013 година няма да се хареса толкова много на хората обичащи топлината. Средната месечна температура ще бъде около нормалната за месец Януари. Прогнозата сочи, че в Свеверна България и високите части на страната температурите ще варират от -5 до 3 градуса, по поречието на река Струма ще се радват на температури от -1 до 7 градуса, а в планините - от -10 до 0 градуса.

Валежите също няма да са по-значителни от обикновено. В равнините се очакват около 90 литра на квадратен метър, а в планините количеството ще нарасне до 130. В планините ще падне и така дългоочакваният естествен сняг.

Както обикновено, времето през Януари ще е мъгливо, влажно и облачно. През първата половина на месеца температурите ще бъдат малко по-високи от температурите през втората половина. Най-високите температури през месеца ще достигнат до 15 градуса, а най-ниските - -15.

Въз основа на прогнозата за времето през месец Януари, любителите на снежните спортове ще се порадват на естествен сняг, но трябва както обикновено да внимават с планината. Тя е колкото красива, толкова и опасна.

През месец Януари денят ще се увеличи с нови 51 минути и ще достигне 9 часа и 58 минути в края на месеца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар