понеделник, 14 януари 2013 г.

Прогноза за времето през месец Февруари 2013 година

През последният типично зимен и същевременно най-малък месец в годината започваме да се подготвяме за настъпването на пролетта. През Февруари денят нараства като часовете през които слънцето грее ще се покачат с близо 20 достигащи 120-130 на месечна база.

Безоблачните дни се запазват почети колкото тези през Януари - около 6-7, но за сметка на това мъгливите дни намаляват.

Прогнозира се нетрайна снежна покривка, но в планините се очаква нейното повишаване. Сумата на валежите на дъжд се очаква да е малко по-голяма от нормалната за месец Февруари. В равнините се прогнозират 25-30 л/кв.м, 40-65 л/кв.м за в планините и около 100 литра на квадратен метър в планините Рила, Родопи и Странджа.

През 2013 година месец Февруари ще бъде с обичайната си месечна температура а именно: в Северна България и високите полета от -1 до 1 градуса, Южна България и Черноморието - 1-4 градуса, а в планинските райони се очаква температурите да са от минус 8 до минус 3 градуса.

През първите десет дена в страната ще преобладава разкъсаната облачност, като често може да се наблюдава и значителна. Преваляванията ще бъдат предимно от дъжд, като в по-високите места на страната дъжда ще е примесен със сняг. Около 4-5 се очаква засилено образуване на мъгли.

През второто десетдневие на месеца се очаква застудяване, което ще напомни на хората, че Малък Сечко може и да бъде много коварен. Температурите около 16-ти февруари ще паднат рязко, като разликата между 2 дена ще е повече от 10 градуса. Застудяването обаче ще бъде краткотрайно (до 3 дена), след което се очаква времето да се стабилизира с нормалните за месеца температурни стойности.

В последните десет дена от месеца, времето ще започва леко да се подобрява, напомняйки на хората и природата че идва месец Март и пролетта.

Времето през Февруари 2013

2 коментара:

  1. в верно има мноо грешкки, ама важното е, че вече знам как ке се обличам през месец февруари ;) а па грешките и яз си ги допущам, така че ич не ми е зор ХА ХА ХА :Д

    ОтговорИзтриване