неделя, 1 април 2012 г.

Месечна прогноза за времето през месец Май 2012 година

Прогноза за времето през месец Май 2012 година.

След хладно започналият Април, изненадите за тази година се изчерпаха. Навярно повечето от вас помнят миналогодишният месец Май и краткото застудяване което изненада всички, а дори и накара някои хора да извадят зимните якета. Е бъдете спокойни – тази година времето няма да ни изненадва, или поне така е прогнозата.

Ето и същинската прогноза за времето през месец Май.
Времето ще е преобладаващо слънчево, с малки слаби гръмотевични бурии. Средната месечна температура се очаква да бъде с около един градус по-висока от миналогодишната – а именно 21 градуса.

Първите черноморски туристи ще бъдат приятно изненадани от температурата на водата, която ще достигне 16 градуса. Тази температура плюс хубавото слънчево време е добра предпоставка за потапяне в морето.

Планинарите също ще останат доволни – с покачването на температурата планината ще става все по-добро място за отдих. През Май температурата в Банско ще достигне 15 градуса, Витоша – 15, Пампорово – 14, Боровец – 13 градуса. Тази прогноза за времето през месец Май е идеална за разходка в планината. Все пак, трябва да знаете, че времето в планината се променя доста бързо и може да ви изненада.

Валежите през месец Май ще достигнат 70 литра на квадратен метър, като в източна България най-вероятно ще достигнат и до 90 литра. По планините както обикновено валежите ще са по-значими, а прогнозата е за около 120 литра.

През първото десетдневие на месец Май, ще преобладават южните ветрове, но се прогнозира и наличието на разкъсана облачност. В котловините ще има предпоставки за наводнения.
През второто десетдневие, температурата ще продължи да се покачва, като се очаква да има температурни рекорди в цялата страна.
В последните десет дни на месец Май повечето хора вече ще са извадили късите ръкави, но около 27-ми се очаква леко захлаждане, което няма да продължи повече от ден-два.

Това е прогнозата за времето за месец Май 2012, дано сме ви били полезни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар