сряда, 2 май 2012 г.

Прогноза за времето през месец Юни 2012 години

Прогноза за времето през месец Юни 2012 години.

След колебливото време през месец Май, Юни ще ни изненада със едно прекрасно време. Лятото вече се усеща, започва да мирише на море, а Слънцето започва да пече жестоко.

Прогнозата за времето през месец Юни не е никак сложна за изготвяне. Очаква се средната месечната температура да достигне 27 градуса. Синоптиците очакват като цяло чудесно, слънчево време със слаби ветрове.

Туристите определено ще се радват най-много на чудесното Юлско време. Морето ще бъде подходящо за къпане още от самото начало на месеца, а ентусиасти да се потопят в него няма да липсват.

Прогнозата за температурата на морската вода е следната. В началото на месеца ще бъде около 15 градуса, като за всеки 3-5 дена ще се покачва с още един градус. Така, в края на месец Юни, температурата на морската вода ще надвишава 20-22 градуса. Прогнозата за температурата в големите морски курорти: Варна – 26 градуса, Бургас – 28 градуса.

Любителите на планинският туризъм също ще бъдат доволни от прогнозата за времето. Докато температурите през деня се покачват, все повече хора ще предпочетат да се разхладят разхождайки се по китните ни планински курорти. не забравяйте, че дори и през Юни месец, температурата през нощта в планината пада доста рязко и с над 10 градуса. Ако планирате дълга разходка непременно се осведомете за дневната прогноза за времето и си вземете резервни по-топли дрехи. Погрижете се времето да не развали вашата почивка. А иначе, по Витоша ще се радваме на температури около 18 градуса в началото на месеца които ще се повишават с около градус на 6-8 дена, като в края на месеца ще достигнат 21-23 градуса. В Пампорово температурите ще бъдат идентични с тези във Витоша, а в Банско и Пампорово ще се радват на градус-два по-топло време.

Валежите през месец Юни ще са в нормалните си количества. Имайте в предвид, че месеците Май и Юни са едни от най-дъждовните в нашата страна. Прогнозата за месечните валежи е за около 60 литра на квадратен метър, като по Черноморието и в Дунавската равнина валежите ще бъдат около 80 литра.

Ветровете ще са слаби, предимно южни и югоизточни. В югозападна България както обикновено ще духа влажен, топъл вятър който ще засилва усещането за жега.

През първите 10 дена на месец Юни, се очакват по-интензивни валежи от нормалните за месеца, като ще има и опасност от градушки. Температурата ще се задържи около 20 градуса.
През второто десетневие времето ще утихне, облачността ще намалее, и се очаква значително покачване на средните дневни температури с 3 градуса, достигайки стойности от 23 градуса.
Последните дни от месец Юни, очаквано ще бъдат най-топли. Прогнозата за времето е подходяща за всички – 30-32 градуса през светлата част на деня и дневни температури около 29. Това се дължи на факта, че земята вече ще бъде подложена на значително нагряване от Слънцето през дългият ден, благодарение на което вечерта ще отделя топлина.
Такава е нашата прогноза за времето, дано сме ви били полезни.

Всички температури са на 24 часова база.

Няма коментари:

Публикуване на коментар