понеделник, 22 март 2010 г.

Прогноза за времето през месец Април 2010 година

Прогнозата за времето през месец Април 2010 година, е за очаквано топло и преобладаващо слънчево време.
Още с последните дни на месец Март, слънцето ще започне да се появява по-често, с което ще стимулира покачване на средните дневни температури до 20-22 градуса през деня, а нощните температури се ще бъдат между 10 и 15 градуса.

Средната температура за месец Април през 2009-та година е била 15 градуса, като тази година се очаква леко повишение до 16-17 градуса, което няма да учуди никой с огледа задълбочаващото се глобално затопляне.

По Черноморието и високите полета температурата ще варира около 12 градуса, като от изток се очаква лек бриз покрай морето.

Условията за ски в планините през началото на месец Април ще е задоволително, като температурите ще се придържат около 4-7 градуса (Банско 6 градуса, Боровец 4, Витоша 5, Пампорово 7).
За жалост на скиорите, с приближаването на средата на месеца, температурите плавно ще се покачват, докато ски сезона окончателно се закрие през края на месец Април.

Месец април е богат на валежи, като през него започват и първите гръмотевични бурии. Средното количество валежи през миналата година е било 45-60 литра на квадратен метър, като през тази 2010 година, Април месец ще предложи съвсем слабо увеличение на валежите достигайки 50-65 литра на квадратен метър.

В планините, в началото на месец Април валежите ще са отчасти сняг, отчасти дъжд, като в средата на месеца, валежите ще са предимно от дъжд.

През първите 10 дни на Април месец, времето ще е предимно пролетно, с разкъсана облачност, и южни ветрове, благоприятстващи затопляне. Покрай Великден, времето ще е идеално, но се очаква както предишните години и през тази точно в Събота срещу Неделя времето да бъде мрачно с възможности за леки превалявания.
Вторите десет дни на месец Април ще напомнят за окончателното захвърляне на зимата в миналото, като слънцето все по-често ще гали земята. Нетърпеливите морски души ще се зарадват на температура на морската вода около 15 градуса, която ще е предпоставка да навлязат в морето.
Краят на месеца ще загатне идващото лято, за което ако се съди по месец Април, ще бъде много горещо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар