неделя, 21 април 2013 г.

Прогноза за времето през месец Май 2013 година

Прогнозата за времето през месец Май 2013 година е за страхотно слънчево време, като рядко ще се наблюдава разкъсана облачност, както и слаби гръмотевични бурии.

Средната температура за месец Май, ще е 20 градуса, което е близо до стойностите от миналата година (18). Както и през месец Април така и през май глобалното затопляне ще окаже своето влияние, с покачване на средната температура.

Прогнозата на времето през май 2013 за Черноморието е за предимно топло, радващо първите туристи време. Температурата на водата ще се покачи до 17-18 градуса.

През месец Май, скиорите вече ще са прибрали ските, а планинарите ще могат спокойно да поемат към планините. Температурите по най-посещаваните места в планините през месец Май ще са както следва: (Банско 14 градуса, Боровец 13, Витоша 15, Пампорово 14). както сигурно забелязвате, прогнозата за времето през месец Май е изключително благоприятна за разходни в планината.

Валежите през месец Май 2013, ще са около 70 литра на квадратен метър, като се очаква да достигнат до 100 в източната част на страната. По планините както обикновено валежите ще са по-значителни - 120-150 литра на квадратен метър.

През първите десет дни на месец Май прогнозата за времето е за разкъсана облачност, с преобладаващи южни ветрове, които ще повишат температурата. Очакванията за валежи не са значителни, но може да има наводнения в котловините.
През вторите 20 дена от месец май времето ще продължи да се затопля, като най-осезаемо това ще става в района на Сандански и Петрич. Във Видинско се очакват слаби превалявания и слаб северен вятър.
През последните дни на месец май затоплянето ще е много усезаемо. Хората ще извадят дрехите с къси ръкави, а любителите на морето вече ще могат спокойно да навлизат в него. Прогнозата е през края на месец май температурата да достигне до 24-26 градуса.

1 коментар: