понеделник, 18 март 2013 г.

Прогноза за времето през месец Април 2013

През тази 2013 година прогнозата за времето за месец април надали ще изненада някой. Очаквано средната месечна температура ще продължи започналото през месец Март бавно повишение на температурата.
В сравнение с прогнозата за времето за месец Април миналата година, тази не се очаква да има повишение в температурите. Очакваната температура в равнините е между 11 и 13 градуса, по високите полета Черноморието - 9 - 11 градуса, а в планините се очаква температурите да са около 6 градуса.
Прогнозата е валежите да бъдат малко над нормата за месец Април, като в равнините ще достигнат до 60 литра на квадратен метър, а в планините 100-110 л/кв . м.
Очаква се, през Април 2013 атмосферните процеси да са изключително динамични поради което се очаква времето над България и съседните държави да бъде променливо.
Още с първите дни на месец Април, времето ще се затопли с 4-5 градуса, като през цялото първо десетдневие ще бъде много приятно за разходки. В края на първото десетдневие и началото на второто (9-12 Април), прогнозата за времето се очертава като предимно облачна . Друго сериозно заоблачаване , следователно и понижение на температурата с 2-3 градуса се очаква около 22 Април. В самият край на месец Април, се очакват няколко дъждовни дена дължащи се на топлите въздушни течения.

Най-високата температура през месеца се очаква да е около 26 градуса , а най-ниската 2 - 3.

Няма коментари:

Публикуване на коментар