понеделник, 1 октомври 2012 г.

Прогноза за времето през месец Декември 2012 година

Прогноза за времето през месец декември 2012 година

След неочаквано топлият месец Ноември, Декември ще ни покаже, че в България може и да е студено.
Прогнозата за времето през месец Декември 2012 година е за рязко застудяване още през първите дни на месец Декември.

Тази година, се прогнозира, че декември месец ще ни зарадва с прилично количество сняг по Коледните и Новогодишните празници. Естествено, децата ще се радват на снежната покривка за разлика от родителите им.

Прогнозираната средна месечна температура е около 10 градуса, като в планините тя ще бъде между -8 и 1 градуса, в низините и равнините -3 и 7 градуса, а в обичайно топлите югоизточни части на страната -1 и 9 градуса.

Обичайно валежите през месец Декември ще са оскъдни, като в началото на месеца ще преобладава дъжд, който постепенно ще преминава в сняг. Средните валежи се очакват да бъдат около 60-80 литра на квадратен метър.

Прогнозата е за засилен източен вятър, който често ще отстъпва на южния. За жалост, южният вятър породен от обичайните за това време на годината циклони в средиземно море, няма да може да повиши температурите в страната.

Според нашата прогноза за времето през Декември месец ще е идеална за любителите на зимните спортове. Снежната покривка по родните зимни курорти ще е задоволителна за всички видове зимен спорт.

Въпреки сериозното застудяване през месец декември 2012, наличието на едни от най-приятните празници - Коледа и Нова Година, ще стопли макар и само духовно повечето хора.

Екипът на сайта ви пожелава приятно изкарване на Коледните и Новогодишните празници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар