четвъртък, 27 септември 2012 г.

Прогноза за времето през месец Ноември 2012


ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НОЕМВРИ 2012
Месец Ноември вече се смята за типичен зимен месец. Като цяло, прогнозирането на времето през месец Ноември е най-трудно. Месеца е изпълнен с много краткотрайни промени на температурата както и с много краткосрочни валежи.
Често се случва през месец Ноември да има необичайно топли дни с температура около 20 градуса през деня, както и краткотрайни превалявания на сняг.
В доста случаи месец Ноември е по-студен от следващият – Декември. Както обикновено и през тази година първите дни на Ноември 2012 ще бъдат по-слънчеви и топли, а дните през втората половина на месеца ще са изпълнени с облачност и превалявания предимно на дъжд, а по високите места дори и сняг. Според нашата прогноза за времето през Ноември 2012 слънчевите дни ще бъдат не повече от 6-7, докато облаците ще запълват небето над страната ни през 12-15 дни. През останалите десетина дни освен облаци, ще има и валежи. Като цяло, ноември ще бъде един облачен и дъждовен месец, какъвто е всяка година.
Прогнозата за валежите през месец Ноември 2012 са за около 60 литра на квадратен метър в равнините, 100-120 литра в планините където освен дъжд, ще прехвърча и сняг който ще успее да направи тънка снежна покривка по по-високите частни.
Ако сте решили да почивате в планините през месец Ноември имайте в предвид, че често ще се образуват мъгли, които могат да объркат и най-опитните планинари.
През ноември денят намалява, все по-често се образуват слани, температурите спадат доста, като максималните температури ще бъдат около 17-19 градуса, а минималните от -7 до -5. В крайморските региони минималните температури дори могат да стигнат -10 градуса.
Според нашата прогноза за времето през Ноември 2012 година в София температурите ще бъдат в границите на нормалното за месеца, а именно от 9 до -3 градуса. Времето през Ноември в Пловдив ще е по-благосклонно – от 12 до 1 градуса.
Като цяло, месец Ноември не е от най-приятните хора. Много влага, студени ветрове, малко слънце. Носете си чадъри с вас.

Времето през Ноември 2012
Времето Ноември
Ноември 2012
Прогноза за времето

1 коментар:

  1. po moreto prez zimata minimalnite temperaturi da sa po - niski otkolkoto v ostanalata 4ast ot stranata??? Ei bravo be otde go izmislihte tova??? Sladuri!Az puk mislq 4e i Noemvri 6te e dosta topul za6toto tova lqto se nasubra mnogo toplina i tq 6te produlji da se izlu4va! A da vidim!

    ОтговорИзтриване